Coronacijfers

Voor het eerst sinds vorige zomer minder dan 100 coronapatiënten op de ic’s

null Beeld Arie Kievit
Beeld Arie Kievit

Het aantal patiënten met corona op de intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is woensdag gedaald met 8 tot 95. Dat is het laagste aantal sinds 19 juli vorig jaar.

ANP

In totaal liggen er nu nog 1618 mensen met corona in de ziekenhuizen, 121 minder dan dinsdag. Dat is het laagste aantal in een maand. Op de verpleegafdelingen nam het aantal covidpatiënten afgelopen etmaal af met 113 tot 1523.

In de afgelopen 24 uur werden 162 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic’s werden 7 patiënten met corona binnengebracht.

Een deel van de patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is om een andere reden opgenomen. Na het doen van een coronatest blijkt dan dat ze toevallig ook positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of vanwege corona zijn opgenomen.

Het aantal positieve coronatests is eveneens gedaald. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend registreerde het RIVM 13.054 positieve uitslagen van coronatests. Dat zijn er ruim duizend minder dan dinsdag en de helft van het aantal gevallen een week geleden.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM bericht dat 114.479 mensen positief getest zijn. Gemiddeld komt het neer op 16.354 positieve tests per dag, het laagste niveau sinds begin dit jaar. Het gemiddelde daalt voor de 26e dag op rij.

Het RIVM meldt woensdag 21 nieuwe sterfgevallen. Dinsdag registreerde het instituut 15 mensen die aan de gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden.

Lees ook:

Ouders laten kinderen nauwelijks vaccineren, ook bij ouderen loopt het niet storm

Nu corona het leven niet meer beheerst, kiezen minder ouderen voor een extra prik. Nog veel lager liggen de aantallen bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden