Zorgverzekering

Verzekeraar DSW verhoogt zorgpremie met 6 euro naar 118 euro maand

Beeld anp xtra

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie in het komend jaar met 6 euro per maand. Dat is meer dan de 3 euro per maand die het kabinet op Prinsjesdag voorzag voor de premies in 2020. 

De DSW-basisverzekering gaat daardoor 118 euro per maand kosten. “Die 3 euro extra zit hem in het feit dat we vorig jaar nog 5 euro konden teruggeven uit onze reserves om de premiestijging te dempen. Dit jaar kan dat nog maar 2 euro zijn," zegt Aad de Groot, de nieuwe bestuursvoorzitter van DSW.

De prijsstijging is volgens DSW onder meer noodzakelijk vanwege hogere zorgkosten. "Iedereen vindt dat mensen in de zorg meer moeten verdienen, omdat er een achterstand ingehaald moet worden", zegt De Groot. "We verwachten dat de lonen bijgetrokken gaan worden in de zorg en dat komt voor de helft weer terug in de hogere premie.”

Het eigen risico blijft bij DSW gelijk op 375 euro. Dat is een tientje onder het wettelijk vastgelegde bedrag van 385 euro. Door een lager eigen risico te hanteren, maakt DSW duidelijk dat het voorstander is van een eerlijkere verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen. Voormalig DSW-topman Chris Oomen voerde het lagere eigen risico in. Hij noemde het oneerlijk dat gezonde klanten een premievoordeel krijgen door hun eigen risico flink op te hogen.

DSW is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die zijn premie bekendmaakt. Uiterlijk 12 november moeten alle premies voor 2020 bekend zijn.

Lees ook: 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden