Loonsverhoging

Nieuwe cao voor deel zorgpersoneel

Medewerkers op de verpleegafdeling van het Maastricht UMC.  Beeld ANP
Medewerkers op de verpleegafdeling van het Maastricht UMC.Beeld ANP

Zorgbonden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor werkenden in de verpleeghuiszorg, de wijkverpleging en de thuiszorg (VVT), meldt vakbond NU'91.

Redactie Trouw

De zorgwerkers krijgen een structurele loonsverhoging van 6,25 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt om de werkdruk te verminderen en de zeggenschap te vergroten.

Verder worden veel regelingen die verschillen tussen de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg gelijkgetrokken. Door die harmonisatie wordt onder meer de reiskostenvergoeding verbeterd en komt de eigen bijdrage voor woon-werkverkeer te vervallen.

Om de werkdruk te verminderen is vastgelegd dat medewerkers die niet zijn ingeroosterd het recht hebben om onbereikbaar te zijn. Ook mogen mensen niet meer dan vijf dagen per week worden ingeroosterd, tenzij ze hebben ingestemd om meer te werken.

De bonden leggen het resultaat komende week voor aan hun leden, zegt NU'91. Als die akkoord gaan, geldt de nieuwe cao met terugwerkende kracht vanaf 1 januari van dit jaar. Ze loopt door tot 31 december 2023.
Vakbond FNV heeft het voorstel ook voorgelegd aan de leden. Bestuurder Bert de Haas zegt dat de zorgmedewerkers met dit resultaat een "goede stap vooruit" gaan. "Door het verbeteren van het loon, hopen we dat de instroom van leerlingen en zijinstromers groter wordt."

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden