null Beeld

RecensieKookboek

Let’s go bruist van de energierijke voeding

Dana Ploeger

Het was een wake-upcall voor tv-chef London Loy. Op z’n 48ste had hij een te hoog cholesterol, een te hoge bloeddruk, last van hartritmestoornissen, leverschade en overgewicht. In plaats van te gaan sippen, gaf hij vol gas en nu ligt er zijn fitmaakkookboek Let’s go. Fijn voor al die anderen die hun leefstijl willen aanpakken. Hij predikt niets, maar geeft vooral energierijke recepten. Voor bij het sporten of tijdens stressvolle werkweken.

De recepten wisselt hij af met ervaringen en favoriete gerechten van topsporters en BN’ers. Dus maak eens Rico Verhoevens chicken of de oesterzwamkebab die vegan Nick Schilder zo lekker vindt. De indeling van de gerechten zijn afgestemd op je sportaanpak: explosief, snel, krachtig of in balans. Hoewel daardoor wat rommelig, biedt het genoeg smaakvolle en voedzame ­gerechten. Groente heeft de hoofdrol, suiker is de grote afwezige. Omdat Loy weet hoe lastig het is om in die gezonde leefstijl te volharden, geeft hij ook ‘stoute’ gerechten, zoals choco-meergranenkoekjes, ­citroenlimoentaart of mais­wafels. Zo blijft het gezellig en werk je aan je gezondheid. ­Alles is balans, volgens Loy.

null Beeld
Beeld

London Loy
Let’s go
Nijgh & Van Ditmar;
€ 34,99, 224 blz.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden