Patrick Danny van Hoof, gefotografeerd in zijn woning in Krimpen aan de Lek, voor de rubriek Doen & Laten

Doen en latenPatrick Danny van Hoof

Ik heb altijd keihard gewerkt, daar plukken we nu de vruchten van

Patrick Danny van Hoof, gefotografeerd in zijn woning in Krimpen aan de Lek, voor de rubriek Doen & LatenBeeld Rosalie van der Does

Wat doe je met je geld? Lekkere wijn, mooie reizen: Patrick Danny van Hoof (32) kan een luxe leven leiden, vindt hij. Hij is fysiotherapeut en heeft meerdere praktijken opgezet.

Sofie Rozendaal

Trok onlangs de beurs voor

“Wijn. Kennissen van ons zijn wijnimporteurs uit Italië. Ik bestel af en toe een paar dozen bij ze. Ik drink niet vaak, maar áls ik drink wil ik dat het van goede kwaliteit is. Sowieso houd ik van kwalitatief goed eten en drinken. Het liefst kook ik gastronomisch, zoals ze dat noemen. Dat is echt mijn hobby.”

Beknibbelt op

“De energierekening. Mijn vriendin ik besloten al voor de energiecrisis om zonnepanelen te nemen. Daar zijn we nu dus heel blij mee. We hebben er 23 op ons dak.

“We bezuinigen soms door in de supermarkt ‘buitenbeentjes’ te kopen. Dat zijn verschillende soorten groente die er niet mooi uitzien en daarom goedkoper worden aangeboden. Zoals kromme wortelen of vreemd gevormde komkommers. De smaak is hetzelfde, het ziet er alleen anders uit dan we gewend zijn. Gek eigenlijk, dat dat zo belangrijk is voor de verkoop.”

Zet geld opzij voor

“Mooie reizen. We willen eens in de drie jaar een verre reis maken met de kinderen. Zo zijn we al in Zuid-Afrika geweest en in Amerika. Daar hebben ze het nog steeds over, ondanks dat ze toen nog heel jong waren. Het is mooi om ze zo’n ervaring te geven en wij genieten er ook volop van. Madagaskar en Maleisië staan hoog op het lijstje.”

Woningtype: twee onder een kap

Huishouden: Patrick Danny van Hoof, vriendin Sherina, bonusdochter Esmee en zoon Evin, twee katten en een paard

Beroep: Ondernemer in de gezondheidszorg en fysiotherapeut (60 uur per week) Sherina werkt bij DotControl, een bedrijf voor digitale diensten/producten (32 uur per week)

Gezinsinkomen: netto > 4000 euro per maand

Bespaart niet op

“Kaas, die haal ik graag bij de kaasboer. En biologisch vlees, van de slager. Het is duurder, maar naar mijn idee is de kwaliteit beter dan van de supermarkt. Eigenlijk is er maar heel weinig waar we op besparen. Ik realiseer me dat we een vrij luxe leventje hebben, mede doordat mijn bedrijf zo’n vlucht heeft genomen. Ik heb altijd keihard gewerkt: work hard, play hard, en mijn vriendin ook. Daar plukken we nu de vruchten van.

“We kunnen doen wat we willen, maar dat heeft ook een keerzijde. Want wat we nu als normaal beschouwen, was dat vorig jaar nog niet. Zoals meerdere keren per jaar op reis gaan, niet na hoeven denken over wat je koopt.

“Laatst was de iPad van mijn bonusdochter kapot en kocht ik onmiddellijk een nieuwe voor haar. Dat was niet zo verantwoord, vond mijn vriendin achteraf. Want daarmee geef ik het signaal dat het normaal is om zomaar zo’n duur ding te kopen. Dat is het niet. Dat is dus wel iets waar ik meer op moet letten.’’

Werkt over vijf jaar

“Nog steeds voor mezelf, maar hopelijk met meer ­franchisepraktijken en vastgoed als investering. Ik vind fysiotherapie heel leuk en ik ben van plan om mensen te blijven behandelen, maar daarnaast wil ik nieuwe uitdagingen blijven aangaan.

“Ik ben iemand die bezig moet blijven, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een stiekeme droom is om ooit een horecatent te openen, waar ik zelf aan de slag kan als kok. Het lijkt me fantastisch om me daarin te verdiepen en dat te leren.’’

In de rubriek Doen & laten vertellen mensen over welke financiële keuzes ze maken. Meedoen? Mail naar doenenlaten@trouw.nl.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden