null Beeld
Beeld

BoekrecensieThriller

De nieuwe ‘Nicci French’ mag er weer wezen!

Monique de Heer

Zoals vaker in de boeken van het succesvolle schrijversduo Nicci French begint het verhaal op een doodgewone dag. Alec, de vader van Etty, viert zijn vijftigste verjaardag groots in een schuur in het dorp. Zijn vrouw Charlotte maakt een grote pan soep voor het feest. Er wordt gedanst en gedronken, maar Charlotte komt niet opdagen. Alec maakt zich niet zo druk, maar dochter Etty des te meer. Charlotte Salter wordt nooit meer gezien. Het huwelijk was niet goed en Alec wordt verdacht, maar er is geen enkel bewijs.

Het leven van Etty en haar broers wordt zwaar beïnvloed door de verdwijning van hun moeder. Als ze jaren later bijeenkomen omdat Alec naar een verpleeghuis moet, is de wond niet geheeld. Ze willen een nieuw politieonderzoek en dat krijgen ze. Een jonge detective neemt het allemaal opnieuw door en vindt op foto’s van die avond iets wat niet klopt.

Door de prima schrijfstijl voel je als lezer mee met de kinderen, die zich dag in dag uit blijven afvragen wat er met hun moeder is gebeurd. De oplossing van het raadsel is verontrustend simpel.

Het echtpaar Nicci French schrijft veel en sommige boeken vielen de laatste jaren wat tegen, maar deze mag er weer wezen.

null Beeld

Nicci French
Heeft iemand Charlotte Salter gezien?
(Has Anyone Seen Charlotte Salter?)
Vert: Lidwien Biekmann en Ireen Niessen.
Ambo/Anthos; 448 Blz €22,99

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden