RecensieKookboek
Alison Roman neemt je bij de hand om eens een lekkere, rommelige taart te bakken
Een drukke periode achter de rug? Volgens wetenschappers kun je bakken heel goed inzetten als anti-stresstherapie. Het creatieve proces, de concentratie op het hier en nu en de smakelijke beloning zorgen voor het verlagen van het stresshormoon cortisol.
Kies dan alleen niet zo’n veeleisende, perfect uitziende prinsessentaart, maar bak een rommelige vruchtentaart uit het nieuwste boek van de Amerikaanse Alison Roman. Zij werkte jarenlang als patisseriechef in restaurants in New York en maakt op YouTube populaire kookvideo’s. ‘Geloof me, je taart smaakt heerlijk, ongeacht hoe hij eruitziet’, schrijft ze.
Gejuich voor de citroentaart in Shakerstijl
In Zoet genoeg dus geen taarten à la Heel Holland Bakt, maar fijne, laagdrempelige, slordige baksels. Wat een verrukkelijk boek vol zoete én hartige recepten. Roman sleept je van mierzoete puddingen naar hartige taarten om je daarna te verleiden tot pannenkoekjes, wafels en legio (vruchten)taarten, cakes en koekjes. Voor de citroentaart in Shakerstijl (met twee hele citroenen!) ging hier gejuich op. En van haar supermakkelijke chocolade-plaattaart stapel je in de handomdraai een eigen kunstwerk.
Dit bakboek is een fraai instapmodel voor mensen die zeggen dat ze niet kunnen bakken of zoetekauwen die geen zin hebben in eindeloos gepruts in de keuken.
Alison Roman
Zoet genoeg
Spectrum;
304 blz. €34,99