home

   

Trump pakt het in Syrië beter aan dan Obama

opinie

Het liefst zouden we in de jongste gewapende interventie van de VS in Syrië de bevestiging willen zien van de intrinsieke slechtheid van president Donald Trump. Een noodzakelijk kwaad na de ineenstorting van de populistische dreiging in Oostenrijk en Nederland, gevolgd binnenkort door Frankrijk en Duitsland. Als laatste overgebleven vogelverschrikker die ons in ons alarmisme kan bevestigen, vervult Trump een cruciale functie.

   

Zij die in eigen land journalisten vastzetten, mogen hier geen geesten vergiftigen

opinie

Gisterochtend schreef de Volkskrant in een hoofdcommentaar: ‘Een verbod op Turkse inmenging is in strijd met vrijheid van meningsuiting en voedt Turks nationalisme’. Een dag ervoor ging het commentaar van NRC Handelsblad in eenzelfde richting: ‘Turken moeten ook hier kunnen spreken’. Enkele uren ervoor had Trouw de tendens al aangegeven: ‘Geen grond om Turken te weren.’

   

Een voorspelbare en saaie politiek kan ook garant zijn voor rust en vrede

opinie

Ik las deze week op een gemene rechtse site die door een even gemene en rechtse omroep in de lucht wordt gehouden, dat wij, als Trouw, het dagblad zouden zijn ‘voor GroenLinks-stemmende christenen’. Hopelijk heeft die site het mis met zijn reductio ad GroenLinksum want wat ik uit de campagne van GL tot op heden heb gevist is niet meer dan forse belastingverhogingen om leuke GroenLinkse dingen te kunnen financieren.