In Memoriam

PSV-perschef Slegers overleden aan leukemie

In het PSV station in Eindhoven werd op 11 februari een eerbetoon aan Slegers gedaan. Beeld Pro Shots / Thomas Bakker
In het PSV station in Eindhoven werd op 11 februari een eerbetoon aan Slegers gedaan.Beeld Pro Shots / Thomas Bakker

Perschef Thijs Slegers van PSV is op 46-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Slegers maakte begin februari bekend dat hij van de doktoren te horen had gekregen dat ze hem niet meer konden helpen.

ANP

De voormalig sportjournalist deed toen de oproep aan iedereen om bloed- en stamceldonor te worden en dat leverde duizenden nieuwe donoren op voor bloedbank Sanquin en Stichting Matchis.

“Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers”, staat op de website van de Eindhovense voetbalclub. “Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar.”

Slegers werkte als journalist voor De Telegraaf en Voetbal International. In 2015 werd hij perschef van PSV. “Zeven jaar heeft hij die rol met passie vervuld, tot hij in 2020 te horen kreeg dat hij leed aan acute leukemie. Na een zwaar medisch traject pakte hij vol goede moed zijn werk bij PSV weer op. Begin dit jaar kreeg hij van de artsen te horen dat ze niets meer voor hem konden doen”, aldus PSV.

“De afstotingsziekte die me al maanden dwarszit, is geen halt toe te roepen”, schreef Slegers begin februari op sociale media. “Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en ermee te dealen. Hoelang nog? Onder welke omstandigheden? Dat weten we nu niet en dat blijft ongewis.”

Lees ook:

De donoren stromen toe; het ‘fascinerende dubbele gezicht van het betaald voetbal’
De
oproep voor stamcel- en bloeddonoren bij PSV leverde duizenden donoren op. Ook waren er veel acties voor Giro555 door Fortuna Sittard. ‘Sport is een van de mooiste manieren om mensen samen te brengen.’

Voetbalsupporter Marijn van Wandelen ‘gooit alles aan de kant’ en wordt stamceldonor
Meer en meer voetbalfans
worden stamceldonor na de oproep van PSV. Ook Marijn van Wandelen voelt zich geroepen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden