Directeur Jan de Jong verlaat Feyenoord

Links directeur Jan de Jong van Feyenoord. Beeld BSR Agency

Jan de Jong is na ruim anderhalf jaar alweer vertrokken bij Feyenoord. De algemeen directeur ligt, als het gaat over het te voeren beleid, niet op dezelfde lijn met de raad van commissarissen.

“Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden. Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen”, schreef De Jong gisteren op de website van Feyenoord. “Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld.”

De Jong begon op 1 november 2017 bij Feyenoord, als opvolger van de naar de KNVB vertrokken Eric Gudde. Bij zijn aanstelling zei De Jong dat hij met Feyenoord weer structureel in de top van het voetbal wilde komen, met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Het is nog niet duidelijk wie de 52-jarige De Jong, die eerder 24 jaar lang bij omroep NOS werkte, als algemeen directeur opvolgt. “We verwachten op redelijke termijn een opvolger te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen”, zei voorzitter Toon van Bodegom. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode.”

De Jongs vertrek komt voor Feyenoord op een ongelegen moment. De Jong hield zich voor een groot deel bezig met de ambitieuze en niet onomstreden plannen rond de bouw van een nieuw stadion aan de Maas als vervanging van de oude Kuip.

Daarnaast vertrok onlangs technisch directeur Martin van Geel al bij Feyenoord. De Brabander vond dat er de laatste tijd te veel negatieve aandacht voor hem was. Feyenoord slaagde er niet in op korte termijn een opvolger te vinden. Sjaak Troost is daarom op interim-basis aangesteld, tot 1 februari 2020. 

Lees ook:

Feyenoord kan zich enkel motiveren voor de toppers tegen Ajax en PSV

Met een gezicht als een oorwurm beende Nicolai Jørgensen naar de spelersbus, de roep van enkele fans om een handtekening of een fotootje stug negerend. Hij, de gelauwerde spits van een paar seizoenen geleden, is bij Feyenoord verworden tot een reserveonderdeel dat zondag tegen Excelsior slechts zes minuten speeltijd werd gegund. 

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden