Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Waarom mogen mannentepels wel en vrouwentepels niet?

Samenleving

Beatrijs Ritsema

Moderne Manieren - Relatie en seksualiteit © Nanne Meulendijks
Moderne manieren

Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Onlangs adviseerde een vriendin mij om tijdens sollicitatiegesprekken een beha met vulling te dragen. Zo zouden mijn tepels onzichtbaar blijven. In de lingeriewinkel kocht ik een padded beha, want bij een sollicitatie wil je natuurlijk geen slechte indruk maken. De verkoopster zei dat zichtbare tepels tegenwoordig echt niet meer kunnen. Ik vind een padded beha oncomfortabel en zweterig. Bovendien vind ik het onzin dat tepels verborgen moeten worden. Maar als ik om mij heen kijk, zie ik heel weinig vrouwentepels: iedereen verbergt ze achter behavulling. Het stemt mij triest dat vrouwen uit onzekerheid zo’n harnas dragen. Mannentepels mogen wel. Nu vraag ik mij af: hoe hoort het eigenlijk?

Zichtbare tepels

Beste Zichtbare tepels,

Tja, tegen mode is geen kruid gewassen. Kennelijk zijn tepels uit. Ik herinner me nog goed de tijd dat ze en vogue waren (de jaren zeventig), toen veel vrouwen geen of niemendal-beha’s droegen. Maar goed, hoe hevig iets ook in de mode is, een plicht om het betreffende modeartikel aan te trekken bestaat niet. Als u geen padded beha wil dragen, hoeft dat niet. Ik verkeerde trouwens in de veronderstelling dat vrouwen niet zozeer padded beha’s aantrekken om hun tepels te verbergen als wel om hun borsten meer volume te geven, maar misschien klopt dat niet en doen ze het wel degelijk uit tepelangst.

Beatrijs Ritsema over moderne etiquette. Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com

Alle afleveringen van Moderne Manieren zijn terug te lezen in ons dossier. 

Deel dit artikel