Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Trump is een tv-kijkende narcist met een verpletterende handdruk

Home

Wim Boevink

© Wim Boevin000
Klein Verslag

Er is iets onwerkelijks aan het presidentschap van Donald Trump, alsof het een werk van fictie is, een nieuwe serie op Netflix. Bijna elk detail in diens optreden krijgt betekenis, kleurt het karakter van de hoofdrolspeler verder in. 

Stand op dit moment: de president is een tv-kijkende, niet-lezende narcist met een verpletterende handdruk. Die handdruk werd legendarisch in de aflevering over het bezoek van de Japanse premier Shinzo Abe.

Lees verder na de advertentie

Hoe deze man verbrijzeld werd onder de vriendschap van de Amerikaanse president. Negentien seconden duurde de handdruk in het Oval Office en iedere seconde ervan domineerde de Amerikaan zijn gast, trok en rukte aan diens arm, klopte hem op de handrug. Toen hij de Japanner eindelijk liet ontsnappen, slaakte het slachtoffer bijna een kreet van opluchting.

Toen hij de Japanse premier eindelijk liet ontsnappen, haalde deze opgelucht adem

Met spanning werd dus uitgekeken naar de volgende handdruk, die tussen Trump en zijn ‘softe’ buurman Trudeau van Canada, maar de Canadees had zich voorbereid, liet niet aan zich trekken en bleef ferm. Alleen aan deze handdrukken werden complete analyses en beschouwingen gewijd. Hoe Trudeau ervoor in training was gegaan, dagenlang zijn handspier had geoefend op een knijpbal en ook de kringspier om de anus had gestaald, want je mocht nergens verslappen.

Trudeau gaf dus geen krimp, hield zijn aartsvriend kort bij zich door snel met zijn vrije hand diens schouder te pakken en hield hem in bedwang. U denkt waar gaat dit over, maar ik zeg U: in deze serie om macht en intrige is alles van belang, zelfs de handdruk. In alles moet Trump zijn autoriteit bevestigd zien.

Feest

Hij acht zich daarbij losgezongen van Washington en alles waar de ‘oude elite van politici en media’ voor staan. Dus nam hij Abe en diens vrouw mee naar Mar a Lago, zijn eigen club in Florida, naar zijn eigen ‘Winter White House’ om er met zijn gast te golfen en te dineren. We zien hem en Abe high fivend op de green. En ’s avonds aan een ronde tafel in de club, als ook Melania en nog twee heren zijn aangeschoven, van wie er een de eigenaar is van de New England Patriots, een American footballclub. Lachen!

Tekst loopt door onder de afbeelding

© Wim Boevin000

Er is een foto van die intrigeert, In de hoek van de foto zie je andere gasten aan tafels iets verderop; het gezelschap zit gewoon in het clubrestaurant van wat een soort Center Parcs de luxe is - je moet er jaarlijks twee ton lidmaatschapsgeld voor betalen.

President zijn is een feest

Dan gebeurt er iets geks. Noord-Korea lanceert een testraket en plotseling moet er spoedoverleg volgen. Er snellen stafmensen toe, ze lichten voor Trump documenten bij met hun telefoons en andere gasten maken daar weer foto’s van, zoals een van hen ook al een selfie maakte met de attaché die rondloopt met de atoomkoffer, de koffer met nucleaire codes.

En terwijl Abe nog met veiligheidsadviseurs in de weer is, glimlacht Trump aan tafel naar de fotograferende gasten. Kort daarna zal hij nog in een van de zalen langsgaan bij een bruiloft, heel spontaan, en het bruidspaar even toespreken.

President zijn is een feest.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

Toen hij de Japanse premier eindelijk liet ontsnappen, haalde deze opgelucht adem

President zijn is een feest