Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Parlement Italië pakt cyberpesten aan

Home

Redactie

© ANP XTRA

Het Italiaanse parlement heeft woensdag een wet aangenomen om cyberpesten te bestrijden. Dat gebeurde nadat ophef was ontstaan over meerdere zaken waarbij slachtoffers van pesterijen zelfmoord pleegden.

De Kamer van Afgevaardigden toonde zich woensdag zeldzaam eensgezind: 432 parlementariërs stemden voor. Er was slechts één onthouding. "We dragen deze wet op aan Carolina Picchio en andere slachtoffers van cyberpesten", zei voorzitter Laura Boldrini na de stemming.

Lees verder na de advertentie

De veertienjarige Picchio wierp zichzelf uit een raam op de derde verdieping van een gebouw nadat een seksueel getinte video van haar was opgedoken op internet. Het filmpje was met mobiele telefoons gemaakt op een feestje.

De nieuwe wet is onder meer gericht op betere voorlichting: scholen moeten daar actief werk van gaan maken. Ook moet een personeelslid worden aangewezen dat verantwoordelijk is voor de aanpak van cyberpesten. Ook wordt het strafbaar om minderjarigen via het internet te beledigen, belasteren of bedreigen.

Deel dit artikel