Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Moet ik accepteren dat mijn vriend nog samen met zijn ex in zijn familieappgroep zit?

Samenleving

Beatrijs Ritsema

© Meulendijks Nanne
Moderne manieren

Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Sinds een jaar heb ik een relatie met een man die een levendige appgroep heeft met zijn familie. Zijn ex zit er ook nog in en dat bevalt me niet. Ik vroeg aan mijn vriend of ik haar plaats kon innemen (dat vond hij best) en of zij er dan uit zichzelf uit gaat of dat iemand haar gaat verwijderen. De familie neemt hierin geen initiatief, omdat ze haar zielig vinden. De vrouw wil niets van mij weten, dus beiden erin lijkt geen optie. Mijn vriend heeft hier geen oplossing voor. Weet u raad?

Ex in appgroep

Beste Ex in appgroep,

U kunt zich aansluiten bij de familieappgroep van uw vriend. De ex wil niets van u weten, maar u hebt haar toestemming niet nodig. U gaat gewoon bij die familieapp zitten en daarna ziet u vanzelf wel wat er gebeurt. Misschien ziet de ex dan in dat zij daar niets meer te zoeken heeft en trekt ze zich uit eigen beweging terug. Misschien blijft ze ijskoud zitten, maar daar hebt u toch geen last van? U bent de nieuwe partner van uw vriend en als de ex zichzelf wil kwellen door allerlei berichten van en over zijn familie te willen volgen, is dat haar zaak.

Heeft u vragen over de omgang met buren, collega’s, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com.

Eerder gestelde vragen aan Beatrijs zijn terug te lezen in het dossier ‘Moderne Manieren’.

Deel dit artikel