Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mijn vriend tikt mij in het openbaar op mijn bil

Samenleving

Beatrijs Ritsema

© Nanne Meulendijks
Moderne Manieren

Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs

Lees verder na de advertentie

Hoewel de normen vervagen, blijf ik erbij dat elkaar in het openbaar aanraken anders is dan in de intimiteit als je met z’n tweeën bent. Toen we laatst op een feestje bij vrienden waren, gaf mijn nieuwe partner mij bij het passeren een tik op mijn bil. Anderen zagen dit ook. Ik vind dit ongepast en heb hem er ook op aangesproken, maar hij vond het flauw dat ik me hieraan stoorde. Ik vind dit intimiderend en bezitterig gedrag of ben ik te snel aangebrand?

Op mijn bil getikt

Beste Op mijn bil getikt,

Mannen die hun vrouw of vriendin een tik op de billen geven laten onaangenaam, seksistisch gedrag zien. Of dit in het openbaar of privé gebeurt maakt niet uit. Het is in beide gevallen vervelend gedrag. Een vrouw is geen eigendom, waar mannen een klets op mogen uitdelen, zoals dat wel gebeurt met auto’s en motoren. Ook als het liefkozend bedoeld is, mag het nog steeds niet. Als uw partner dit niet begrijpt, vraag hem dan of hij ervan wil afzien louter en alleen omdat u hier een hekel aan hebt. Dat zou voor hem reden genoeg moeten zijn om het voortaan na te laten.

Heeft u vragen over de omgang met buren, collega’s, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com.

Deel dit artikel