Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mijn man treuzelt steeds als we een afspraak hebben

Samenleving

Beatrijs Ritsema

© Nanne Meulendijks
Moderne manieren

Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Mijn man en ik lopen al jaren tegen hetzelfde probleem aan. Als wij afspreken om op een bepaalde tijd ergens heen te gaan en dat moment is daar, dan is mijn man altijd nog wel even met een klusje bezig. Nu vind ik dat niet zo erg als er bij die afspraak geen andere mensen betrokken zijn, maar als we met iemand op een bepaalde tijd afgesproken hebben, vind ik dat vervelend. Meestal attendeer ik hem ruim van tevoren op onze vertrektijd en natuurlijk antwoordt hij dan dat hij dat weet en dat hij zo klaar is. We hebben er geregeld ruzie over. Ik vind het niet kunnen wat hij doet, hij vindt mij star en ergert zich aan mijn gedram. Hoe komen we hieruit?

Man traineert

Beste Man traineert,

Voor zover u dit nog niet gedaan hebt, is het raadzaam om het probleem nog eens met uw man te bespreken op een rustig moment dat hij en u niet samen ergens heen moeten. Vraag hem of hij u een plezier wil doen door op tijd klaar te zijn om te vertrekken. Als hij ja zegt en vervolgens toch weer nee doet, kunt u zonder hem vertrekken of u kunt aankondigen dat u geen zin meer hebt en thuis blijft. Ook kunt u overwegen om een eerdere vertrektijd aan uw man mee te geven dan de werkelijke, zodat u, als hij altijd een kwartier later klaar is, toch nog op tijd bent. Maar goed, dat zal hij wel in de gaten hebben.

Als u dit probleem al jaren hebt en u krijgt er nog steeds ruzie over, valt eigenlijk niet te verwachten dat daar nog verbetering in komt. Geef het op en waarschuw uw vrienden of met wie u ook afspreekt dat u er niet in zult slagen om op tijd te zijn, dus dat ze er rekening mee moeten houden dat u een kwartier/half uur te laat zult komen aanzetten. Zeg erbij dat u er alles aan gedaan hebt, maar dat uw man, zoals ze intussen wel zullen weten, slecht vooruit te branden is.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega’s, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com.

Alle afleveringen van Moderne Manieren zijn terug te lezen in ons dossier. 

Deel dit artikel