Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Kinderen niet ingeënt? Dan zijn ze niet welkom op het feestje

Samenleving

Beatrijs Ritsema

Moderne Manieren - Vrienden en familie © Nanne Meulendijks
Moderne manieren

Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Mijn broer en schoonzus hebben besloten om hun kinderen (nu vier en vijf jaar) niet te laten vaccineren, omdat inentingen niet natuurlijk zijn, vreemd DNA zouden bevatten (?) en de kans op autisme zouden kunnen verhogen. Ik vind dat een onverantwoorde keuze, waarmee ze niet alleen hun kinderen, maar ook die van anderen in gevaar brengen. Kan ik hun kinderen weigeren op een feestje binnenkort waar ook vrienden van ons komen met een baby? Of moet ik die vrienden waarschuwen?

Novaxxers op feestje

Beste Novaxxers op feestje,

Wie zijn kinderen niet mee laat doen aan het algemene vaccinatieprogramma stelt niet alleen zijn eigen kinderen bloot aan het risico om akelige ziektes op te lopen, maar ook andermans kinderen. Doorgaans zijn andere kinderen wel gevaccineerd en zullen niet in gevaar komen, maar baby’s en jonge peuters hebben nog niet het hele vaccinatieprogramma doorlopen, dus voor hen vormen ongevaccineerde kinderen wel degelijk een gevaar. Om te laten zien dat u hier niet lichtvaardig over denkt raad ik u aan om tegen uw schoonzus te zeggen dat haar kinderen helaas niet welkom kunnen zijn op uw feestje, waar ook een baby aanwezig zal zijn.

Eerder gestelde vragen aan Beatrijs zijn terug te lezen in het dossier ‘Moderne Manieren’.

Deel dit artikel