Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Juf heeft een heel klein geheimpje

Samenleving

Naomi Smits

Naomi Smits © Jörgen Caris
column

"Oké lieve kinderen, dan zal ik jullie nu een geheimpje vertellen! Een geheimpje over mij." Groep 3 is onmiddellijk een en al oor. "Mogen we het raden, juf?", vraagt Mounia. Dat mag. "Gaat het geheim over piraten?", vraagt Semmi. "Nou, nee niet echt", is mijn respons. "Gaat het over een feest?", probeert Frederik. "Een soort van", antwoord ik hem.

Bente wil weten of het iets met de liefde te maken heeft, daar hebben we het namelijk over. "Het heeft alles met liefde te maken", vertel ik. Ik zie zevenentwintig zes- en zevenjarigen heel diep nadenken. En daarna raden ze alsof hun leven er vanaf hangt. Maar nee, ik ga niet trouwen, ik ga niet op romantische vakantie en ik krijg ook geen hond.

Lees verder na de advertentie

Dan zie ik vanuit mijn ooghoek Olaf en Janneke druk smiespelen. Janneke steekt haar vinger op en voordat ik haar een beurt kan geven, jubelt ze: "Wij weten het juf!"

Nee, ik ga niet trouwen en ik krijg ook geen hond

Ik kijk het tweetal verbaasd aan. "Wij denken dat je een baby in de buik hebt!" Je kunt een speld horen vallen, zo stil is het in de klas. De kinderen kijken mij vol verwachting aan. Ik knik. "Dat klopt!" Een nanoseconde is het nog stil en dan barst er een luid gejuich los. Groep 3 is door het dolle heen en vuurt allerlei vragen op me af. "Wordt het een jongen of een meisje?", vraagt Fouad. "Wil je thuis je baby krijgen of dat de dokter hem eruit snijdt?", wil Nic weten.

Advies

Joey geeft nog wat ouderlijke adviezen inzake gezond eten en goed slapen. Hij sommeert zijn klasgenoten ook om niet te schreeuwen of druk te doen in de klas, want daar kan de baby niet tegen. De kinderen knikken braaf.

Semmi wil wel een foto zien en op mijn telefoon zoek ik naar de laatste echo. "Zo, juf. Dát ziet er goed uit, hoor!", zegt hij bewonderend. De rest van de klas wil de foto natuurlijk ook bekijken. De jongens menen een pieliewielie te zien, terwijl een aantal meisjes toch echt een meisjesplasser spot.

Het nieuws is ingeslagen als een bom en de kinderen hopen dat ze het geheim aan hun ouders mogen verklappen. Dat mag. "Ik ben echt zo blij, juf!", fluistert Juul. Ook Zoë en Kelly kijken me met een grote glimlach aan. Dan is het tijd voor de grote pauze.

"Juf, waarom heb je eigenlijk tranen in je ogen?", vraagt Moos voordat hij naar buiten gaat. "Ach, dat zijn de hormonen." "Ooh, daar heeft mijn moeder ook veel last van en die is niet eens zwanger!" En met Elin in zijn kielzog loopt hij de klas uit. Laatstgenoemde komt nog snel even terug, geeft me een knuffel en fluistert tegen mijn buik: "Dag baby, ga maar lekker slapen!"

In groep 3 is altijd alles liefde.

Naomi Smits schrijft twee keer per maand over het wel en wee van haar groep 3. Lees hier haar eerdere columns.

Deel dit artikel

Nee, ik ga niet trouwen en ik krijg ook geen hond