Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Is mijn tandarts patiëntonvriendelijk als hij geen spiegel ophangt op het toilet?

Samenleving

Beatrijs Ritsema

Beatrijs Ritsema. © Merlijn Doomernik
Moderne manieren

Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Mijn tandarts zit in een groepspraktijk met collega’s en mondhygiënisten. Ik fiets altijd naar de praktijk en kom verwaaid binnen. Ik vind het dan prettig om te kunnen controleren of mijn neus schoon is (die ik meestal moet snuiten na een fietstocht) en of mijn mascara niet is uitgelopen. Er is een keurig toilet, zij het zonder spiegel. Ik heb wel eens aan de tandarts gevraagd of er een spiegel kon komen. Hij reageerde hier verbaasd op en zei dat hij dit zou bespreken in het team. Tot op heden is alles bij het oude. Ben ik een zeur als ik nogmaals aandring op een spiegel?

Te veel gevraagd?

Beste Te veel gevraagd,

Uw tandarts vindt het blijkbaar niet erg belangrijk om een spiegel op te hangen in de toiletruimte voor patiënten. Ik denk niet dat hij hiermee faalt in patiëntvriendelijkheid. Het merendeel van de patiënten zal geen spiegelbehoefte hebben. Los zelf uw probleem op en voer in uw tas een klein zakspiegeltje en een pakje papieren zakdoekjes mee, zodat u overal waar u binnenkomt uw gezicht kunt controleren op ongerechtigheden. Wanneer u een spiegelloze ruimte betreedt (dat zal wel vaker gebeuren), kunt u altijd met eigen hulpmiddelen uw gezicht redresseren.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega’s, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com.

Alle afleveringen van Moderne Manieren zijn terug te lezen in ons dossier.

Deel dit artikel