Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Hoe zorg ik ervoor dat de vriendin van mijn oom niet naar mijn huwelijk komt?

Samenleving

Beatrijs Ritsema

Moderne Manieren - Relatie en seksualiteit © Nanne Meulendijks
Moderne manieren

Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Volgende maand ga ik trouwen. Mijn vader is vier jaar geleden overleden, dus het wordt een dag met een lach en een traan. De zus van mijn vader, mijn lievelingstante, is twee jaar geleden overleden. Mijn oom wil zijn nieuwe vriendin meenemen naar de bruiloft. Ik heb haar nooit eerder ontmoet en ik wil niet op mijn huwelijksdag met haar kennismaken. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze niet mee komt? Zij is al de tweede vriendin van mijn oom sinds de dood van mijn tante. Dit ligt erg gevoelig voor iedereen.

Onwelkome introducee

Beste Onwelkome introducee,

Haal uw schouders op en laat haar welkom zijn. Op een bruiloft met diverse familieleden van twee kanten en met vrienden van het bruidspaar zal de recente geliefde van uw oom niet in de weg lopen en niet opvallen. Het lijkt op voorhand onwaarschijnlijk dat ze overlast zal geven. Het kost veel meer moeite om haar uit te sluiten dan haar stilzwijgend toe te laten. Als een goede vriendin van u een nieuwe geliefde (die u nog nooit gezien hebt) wil meenemen, zegt u toch ook geen nee?

Heeft u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Mail ze naar beste@beatrijs.com

Alle afleveringen van Moderne Manieren zijn terug te lezen in ons dossier. 

Deel dit artikel