Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Eist het protocol om samen met je partner op kraambezoek te gaan?

Samenleving

Beatrijs Ritsema

Beatrijs Ritsema. © Merlijn Doomernik
MODERNE MANIEREN

Beatrijs Ritsema beantwoordt elke week prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort.

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Een vriendin wees me onlangs terecht, omdat ik zonder mijn partner bij haar op kraambezoek was gekomen na de geboorte van haar kindje. Volgens haar is het netjes en gebruikelijk om als stel op kraambezoek te gaan, net als bij een huwelijk. Mijn vriend woont in een andere stad en werkt onregelmatig - daardoor was het handiger als ik alleen ging. Bovendien is het mijn vriendin, niet die van hem. Ben ik nou te losjes? Of eist het protocol om samen met je partner op kraambezoek te gaan?

Baby bewonderen

Moet je altijd met je partner op kraambezoek?

Beste Baby bewonderen,

Dat vereist het protocol absoluut niet! Een huwelijk is een relatief grootschalig evenement, waarbij genodigden inclusief hun eventuele partners worden ontvangen voor festiviteiten van enige duur. Een kraambezoek is kleinschalig, intiem en met een half uur bekeken. Familieleden, goede vriend(inn)en die een persoonlijke band onderhouden met de pas bevallen moeder, wippen even binnen om de kleine te zien, het verhaal van de geboorte aan te horen en een beschuit met muisjes te eten. Partners zijn welkom in de rol van aanhang, niet omdat de traditie vereist dat zij hun opwachting maken. Partners die iets anders te doen hebben, worden niet gemist, integendeel, veel kraamvrouwen hebben liever hun vriendinnen zonder partner op kraambezoek.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com.

Alle afleveringen van Moderne Manieren kunt u hier terugvinden.

Deel dit artikel

Moet je altijd met je partner op kraambezoek?