Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Mijn vriendin lift al drie jaar gratis mee op mijn Netflix-account'

Samenleving

Beatrijs Ritsema

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com. © REUTERS
Moderne manieren

Elke week beantwoordt Beatrijs Ritsema drie prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort. 

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Enkele jaren geleden moest een vriendin van mij een paar weken thuis bijkomen van een operatie en ziekenhuisopname. Om haar herstel wat prettiger te maken gaf ik haar mijn Netflix-wachtwoord, zodat ze kon kijken via mijn account. Het is nu drie jaar later en zij kijkt nog steeds via mijn account naar series en films. Inmiddels hoor ik een klein stemmetje in mijn hoofd dat het oneerlijk is dat zij nooit heeft aangeboden om mee te betalen aan de kosten. Het lijkt mij te laat om hier wat over te zeggen. Moet ik het zo laten? Het is de moeite niet waard om ruzie over te krijgen, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld in die vriendin. Zelf zou ik in zo’n situatie altijd aanbieden om mee te betalen.

Meeliften met Netflix

Beste Meeliften met Netflix,

Het is helemaal niet te laat om hier wat van te zeggen! U had dat veel eerder moeten doen, maar los daarvan is het nooit te laat om een eind te maken aan wat voor onrechtvaardigheid dan ook. Zeg tegen uw vriendin: ‘Je hebt er vast niet bij stilgestaan, maar ik wil je eraan herinneren dat Netflix geen gratis dienst is. Toen ik je een paar jaar geleden mijn wachtwoord gaf om je afleiding te bezorgen tijdens je herstelperiode was het niet mijn bedoeling om deze dienst permanent voor je te betalen. Mijn fout overigens. Ik had erbij moeten zeggen dat het een cadeau voor drie maanden was. Maar goed, we zijn nu drie jaar verder en ik wil je eigenlijk vragen of je je eigen abonnement wil nemen. We kunnen ook doorgaan met het delen van mijn abonnement, maar dan wil ik je vragen om de helft van de kosten te betalen.’ Dat zal uw vriendin vast heel redelijk vinden. Het lijkt me niet iets om ruzie over te krijgen.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com.

Het archief van deze rubriek is hier te vinden.

Deel dit artikel