Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Ik wil niet met die vrienden op vakantie!'

Home

Beatrijs Ritsema

© Maartje Geels
Moderne manieren

Elke week beantwoordt Beatrijs Ritsema drie prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort. 

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Wij bezitten een huisje in Spanje, waar we ’s zomers zitten. Het afgelopen jaar hebben een goede vriend van mijn man en zijn vrouw op een camping bij ons in de buurt gestaan. Vervolgens zaten wij twee weken lang elke dag met hen opgescheept. Ik heb totaal geen behoefte om de hele dag te kletsen en voor gastvrouw te spelen met hapjes en drankjes. Nu hebben ze alweer geïnformeerd wanneer wij deze zomer naar Spanje gaan, want ze hadden nog nooit zo’n leuke vakantie gehad als met ons, zeiden ze. Maar hoe zeg ik dat ik geen vakantie met hen wil zonder de vriendschap tussen de mannen te verstoren?

Ik wil hen niet erbij

Beste Ik wil hen niet erbij,

Dit echtpaar zal ontmoedigd moeten worden. Bespreek de kwestie allereerst met uw man. U en hij moeten het er over eens zijn dat u geen zin hebt in weer zo’n gemeenschappelijke vakantie. Misschien vindt uw man het wel leuk (het gaat om een goede vriend van hem), maar u gruwt alleen al bij het vooruitzicht, dus de zaak lijkt belangrijk genoeg voor een veto uwerzijds. 

Als u uw man van uw standpunt hebt doordrongen, moet er iemand gaan praten met het echtpaar. Uw man komt als eerste in aanmerking om dit klusje op te knappen, want hij kent zijn vriend het beste en uzelf beschouwt het stel niet eens als vrienden.

Uw man kan tegen zijn vriend zeggen dat hij en zijn vrouw natuurlijk naar diezelfde camping kunnen terugkeren, maar dat er geen sprake zal zijn van gemeenschappelijke activiteiten, omdat u daar niet voor voelt deze keer. U en uw man willen rust tijdens uw vakantie en hebben geen behoefte aan sociale activiteiten met andere partijen. Uw man kan desnoods zichzelf vrijpleiten en de schuld op u gooien als spelbreker die haar poot stijf houdt - dan zal zijn vriend minder beledigd zijn.

Bij wijze van compromis kunt u uw man aan zijn vriend laten voorstellen dat de twee echtparen één keer samen afspreken in een restaurant, maar dat bezoekjes aan uw huisje er domweg niet in zitten. Als uw man ervoor terugdeinst om deze boodschap over te brengen, zult u het zelf moeten doen.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com
Het archief van deze rubriek is hier te vinden.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel