Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

'Ik voel er niks voor om mijn vriendin uit Japan uit te nodigen voor mijn bruiloft'

Home

Beatrijs Ritsema

© Maartje Geels
Moderne manieren

Elke week beantwoordt Beatrijs Ritsema drie prangende vragen over hoe het hoort - of juist niet hoort. 

Beste Beatrijs,

Lees verder na de advertentie

Ik ga binnenkort de uitnodigingen versturen voor mijn huwelijk in het najaar. Ik heb een vriendin die vorig jaar naar Japan is verhuisd en met wie ik sindsdien geen contact meer heb gehad, behalve het uitwisselen van wat algemeenheden op Facebook. Tijdens haar afscheidsfeestje had ik toegezegd dat ik haar voor mijn bruiloft zou uitnodigen, maar ik voel daar niet meer voor. Omdat ik me bezwaard voel dat ze zo ver moet reizen, maar vooral omdat het summiere contact me heeft doen inzien dat we helemaal niet zulke goede vriendinnen zijn. Anderzijds vrees ik voor het moment dat ze mijn huwelijksfoto op social media zal zien staan en ontdekt dat ze niet was uitgenodigd. Toch maar uitnodigen met de gok dat ze wellicht hetzelfde voelt en in Japan zal blijven met een excuus?

Bruid in spe

Beste Bruid in spe

Stuur haar de beloofde huwelijksuitnodiging en schrijf er een persoonlijk berichtje bij dat u er heel goed kunt inkomen, mocht ze ertegenop zien om de halve wereld rond te reizen voor alleen een feestje. En dan maar hopen dat ze wegblijft. Als ze wel komt (omdat ze toevallig nog meer dingen te doen heeft in Nederland rond die tijd) zult u het toch niet erg vinden? Er lopen op huwelijken altijd mensen rond met wie geen heel intieme betrekkingen worden onderhouden, maar die verder geen kwaad doen en van wie je ook geen last hebt.

Hebt u vragen over de omgang met buren, collega's, familie, vrienden en kinderen? Stuur ze naar beste@beatrijs.com
Het archief van deze rubriek is hier te vinden. 

Deel dit artikel