Pascal Ackermann, hier op archiefbeeld. Beeld AP
Pascal Ackermann, hier op archiefbeeld.Beeld AP

Hulp op Mallorca

Profrenner duwt amateurfietser twintig kilometer naar huis

Kick Hommes

De Duitse topsprinter Pascal Ackermann helpt op een bijzondere manier een amateurfietser in nood.

Een extra duwtje in de rug kan menig wereldburger wel gebruiken in de coronaperiode. Maar wat de Belgische Kevin meemaakte op Mallorca, dat overkomt niet iedereen. De amateurfietser stond met pech langs de kant van de weg, maar had geluk dat de Duitse profrenner Pascal Ackermann langskwam en bereid was hem liefst twintig kilometer naar huis te duwen.

Kevin was een lekker rondje aan het fietsen, tot hij plots merkte dat zijn derailleur kapot was. Hij probeerde nog te liften, vertelde de Belg aan La Dernière Heure. “Maar het was druk en er was niet echt plek voor auto’s om te parkeren. Uiteindelijk stopte een renner, die vroeg of ik hulp nodig had. Maar hij had niet het goede gereedschap bij zich.”

Tot zijn grote verbazing stelde de renner toen voor Kevin dan maar te duwen. “Ik had geen idee wie het was, ik dacht: net als ik een toerist.” Tot hij merkte dat het voor zijn reddende engel niet heel veel moeite kostte om hem vooruit te krijgen. “Ik stelde nog voor om een stukje te lopen, maar toen hij zei dat hij prof was, wist ik dat dat niet hoefde.”

Op zijn Instagram-account plaatste Ackermann zelf een foto met de tekst: ‘Renners moeten elkaar helpen’. Want Kevin hielp de Duitse sprinter ook, grapte hij. “Op een gegeven moment ging hij toch zweten, want het ging op en af. Toen heb ik maar gezegd dat het een goede training was voor de Tour de France.”

Lees ook:

Bammetjes aan het bureau zijn niet langer uit den boze in Franse kantoren

De meeste kantoorwerkers bezondigen zich er wel eens aan: achter de computer een lunch naar binnen proppen. Het heeft iets troosteloos, maar soms moet een klus nu eenmaal snel af.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden