Trouw Editie-app

Neem de krant met u mee op vakantie

Beste lezer,

Vier weken nadat we onze nieuwe site, nieuwsapp en de Editie hebben gelanceerd, kunnen we terugkijken op een positieve periode. Meer mensen gaan naar onze site. Rond de 20.000 lezers hebben onze nieuwsapp of de Editie gedownload. Belangrijk is of ze vaak terugkeren en of ze de Editie regelmatig lezen. Dit gebeurt allebei in toenemende mate, vrijwel dagelijks, en dat is zonder meer een goede ontwikkeling.

De Editie is onze nieuwe digitale krant voor op de tablet en combineert de kracht van de krant met online mogelijkheden, zoals animaties, scherpe foto’s, bewegend beeld en video. De artikelen van de Editie zijn na het downloaden ook offline te lezen en dat is wel zo makkelijk. We krijgen regelmatig de vraag of de digitale kopie van de krant, die ook in de smartphone is te lezen, wel blijft bestaan. Dat is inderdaad het geval. Ook in de Editie is met een simpele druk op de knop de digitale kopie van de krant te lezen.

Wie op vakantie gaat, download de app of de Editie en de krant reist altijd met u mee. Prettige vakantie toegewenst.  Cees van der Laan    

Hoe installeer ik de nieuwe apps?

Ga op uw telefoon of tablet naar trouw.nl/app. Daar vindt u icoontjes om Trouw op uw telefoon of tablet te installeren.

Hoe gebruik ik de nieuwe apps en site?

Alleen abonnees kunnen ­onbeperkt lezen op onze site en in onze apps. Wij moeten u dus kunnen herkennen als abonnee via een account. Heeft u al een account? Ga dan naar trouw.nl/login, of log in op de apps door in het ­servicemenu op ‘Inloggen’ te klikken. Bent u abonnee maar heeft u geen ­account? Ga dan naar trouw.nl/account en maak hier een account aan. Als u dit account heeft aangemaakt en bent ingelogd wordt uitgelegd hoe u uw abonnementsgegevens koppelt. Is dit gebeurd? Dan kunt u de bovenstaande inlogprocedure volgen.

Kan ik de oude digitale krant ook nog lezen?

Dat kan zeker. In de Digitale Editie-app zit rechtsbovenaan een kranten­icoontje dat u verwijst naar de bekende digitale replica van de papieren krant. Ook de ‘Trouw digitale krant’-app voor telefoon en tablet blijft ­bruikbaar.

Werken de nieuwe apps op mijn (oude) telefoon of tablet?

De nieuwe apps zijn geschikt voor apparaten met het besturingssysteem Android 5 of hoger en iOS10 en hoger. Heeft u een toestel met een ouder besturingssysteem en kunt u deze niet meer updaten? Dan kunt u voor berichten naar onze website gaan. Als de ‘Trouw digitale krant’-app op uw apparaat tot nu toe ­werkte, kunt u die blijven gebruiken – ook als de nieuwe app niet werkt.

Wat is de Editie?

De krant in een ander, hedendaags jasje. U kunt – als abonnee – de Digitale Editie altijd en overal in de wereld downloaden, en daarna offline lezen. De Editie voldoet aan alle ­normen van deze tijd en is bedoeld voor uw tablet. Hij verschijnt om 2.00 uur ’s nachts en biedt de ­voordelen van digitale journalistiek: animaties, mooie fotoreeksen, links naar podcasts, puzzels en andere ­artikelen. En uiteraard de artikelen die u ook in de krant vindt.

Wat is er nieuw in de app voor ­telefoon?

Naast de nieuwe vormgeving ­hebben de site en apps een breder nieuwsaanbod dan voorheen. We publiceren alle stukken uit de krant, en meer updates van het laatste nieuws. De nieuwe app is bovendien veel overzichtelijker en biedt meer hiërarchie, waardoor u het laatste nieuws, de bestgelezen stukken en andere functio­naliteiten veel gemakkelijker kunt vinden. Ook is de opmaak van ­artikelen verbeterd, waardoor het veel prettiger lezen is. Bovendien kunt u zich in de nieuwe app abonneren op uw favoriete ­rubrieken. Zo krijgt u bijvoorbeeld een seintje als er een nieuwe ­aflevering van het Klein Verslag van Wim Boevink in de app staat.

Hoe geef ik feedback?

Al uw reacties zijn welkom. Wij zijn benieuwd naar wat u van de vernieuwde digitale Trouw vindt. Zo kunnen we in de toekomst uw leeservaring nog ­beter maken.

Reageer via de site: Klik op de knop ‘Feedback’ aan de rechterkant en vul het formulier in.

Reageer via de nieuwe app: Klik in het ‘Service’-menu op ‘Wat vindt u van de app?’ en geef uw mening.

Via e-mail: Mail uw oordeel naar internet@trouw.nl.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden