In 2016 besloot toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma het goede voorbeeld te geven door in een waterstofauto te rijden. Beeld anp
In 2016 besloot toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma het goede voorbeeld te geven door in een waterstofauto te rijden.Beeld anp

Klimaatakkoord

‘Maar liefst’ twee bewindslieden rijden nu volledig elektrisch

Het kabinet wil al sinds 2015 officieel voorloper zijn in het verduurzamen van het wagenpark. Toenmalig staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) besloot in 2016 zelfs in een waterstofauto te gaan rijden, om het goede voorbeeld te geven.

Esther Lammers

Toch reed van de 13.900 personen- en bestelauto’s bij de Rijksoverheid eind 2021 nog maar 17 procent elektrisch. En slechts twee van de 31 dienstauto’s voor bewindslieden is nu volledig elektrisch. De meeste ministers en staatssecretarissen (twintig) hebben een hybride dienstauto’s, een combinatie van een benzine- en elektromotor.

Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren vreest voor een ‘afnemend draagvlak’ onder burgers voor het Klimaatakkoord nu blijkt dat de overheid zelf niet eens ‘kiest’ voor een duurzame wagen-optie. Maar dat ontkent minister Hanke Bruins Slot van binnenlandse zaken.

Vervanging duurt enkele jaren

Het kabinet wil nog steeds uiterlijk in 2028 het volledige civiele wagenpark emissie-vrij hebben. Maar de overheid heeft ook te maken met lopende contracten en doelmatige besteding van middelen, waardoor de vervanging van auto’s voor elektrische voertuigen enkele jaren duurt, schrijft ze.

Daarnaast is het aanbod van elektrische bestel- en werkauto’s zelf nu nog te beperkt om massaal op deze wagens over te stappen. Ook voldoen niet alle elektrische auto’s aan de eisen van de Arbeidsomstandighedenwet. Omdat een auto voor bewindspersonen geldt als een officiële werkplek, moeten de wagens bijvoorbeeld voldoende been- en hoofdruimte én een ergonomische zitplek hebben. De minister noemt het een ‘omvangrijke’ operatie die pas rond 2028 daadwerkelijk is afgerond.

Lees ook:

De elektrische auto breekt door: voor het eerst meer stekkerauto’s dan diesels verkocht in de EU

De stekkerauto rukt op, de verkoop van diesels loopt sterk terug. Opmerkelijk: Nederland doet even niet meer mee aan die trend.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden