GoedemorgenMuziek

Jezus-dj Roberto Rosso verandert aanbiddingsliederen in dance en hardstyle-tracks

DJ Roberto Rosso. Beeld
DJ Roberto Rosso.

Aanbiddingsmuziek is er nu ook in trance, dance, hardstyle-varianten. DJ Roberto Rosso, ook wel ‘de Jezus-dj’, draait deze plaatjes.

Lodewijk Dros

Een danceversie van Ik verlang naar Jezus. En wat te denken van Prijs Adonai featuring William Wixley? Liefhebbers van de in evangelische kringen populaire opwekkingsliederen kunnen die religieuze liederen – die hier ‘tracks’ heten – nu ook beluisteren op ‘harde dancemuziek met een rauw randje’.

Connectie met God

De maker is Robin Simon (25) uit Harderwijk. Onder zijn artiestenaam Roberto Rosso draaide hij plaatjes. In zijn puberteit kwam hij tot geloof en verruilde hij het podium in kroeg en club voor christelijke podia. Daar benut hij nu zijn kwaliteiten als diskjockey voor religieuze doeleinden. Hij probeert, zei hij tegen de EO, ‘de laagdrempelige connectie met God nu te creëren door dancemuziek met een christelijke tint te releasen’.

De nieuwe mix is een verre echo van de invoering van een nieuwe manier van Psalmen zingen in 1773. Toen ging men over van een trage - elke noot even lang - naar een ritmische berijming. Dat leidde tot het ‘Psalmenoproer’ in Vlaardingen en Maassluis, want niet iedereen was ingenomen met dat moderne, wereldse ritme. Maarten 't Hart schreef er een roman over.

De Jezus-dj

Roberto Rosso vreest geen ongeregeldheden om zijn dancemuziek. Hij heeft zelfs de zegen gekregen van enkele makers van de originele liederen die hij in trance of hardstyle remixt. En dat hij als bijnaam ‘de Jezus-dj’ heeft, deert hem niet meer. Eerst vond hij dat spottend, nu neemt hij dat met een korreltje zout. En met heel veel beats per minute.

Lees ook:

Geloven op de grasmat is tegenwoordig heel gewoon

Op het (mannen)voetbalveld heeft zich de afgelopen jaren een heuse coming-out voltrokken, van profspelers die nadrukkelijk uiting geven aan hun geloof in God, Allah of Jahweh. Waar komt dat vandaan, en hoe diep zit het?

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden