Zes boeken maken kans  om het beste spirituele boek van 2020 te worden. Beeld
Zes boeken maken kans om het beste spirituele boek van 2020 te worden.

Maand van de spiritualiteit

Wat wordt het beste spirituele boek van 2021? Dit zijn de kanshebbers

De Maand van de Spiritualiteit begint eigenlijk pas op 1 februari, maar vrijdag is de aftrap al met de shortlist voor het Beste Spirituele Boek. Een vijfkoppige vakjury nomineerde zes boeken waar het publiek vanaf nu op kan stemmen.

Proxy_Sieme Proxy_de Wolf

De genomineerden zijn: Het verlangen naar zin van Hans Alma, Wijzen naar de maan van Jan Geurtz, De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy, De lege hemel van Marjan Slob, De kracht van rust van Mirjam van der Vegt en Socrates op sneakers van Elke Wiss.

Spiritualiteit is een breed begrip waarmee je veel kanten op kan. De thema’s van de genomineerde boeken zijn dan ook zeer divers en variëren van het leren omgaan met ons drukke leven (De kracht van rust), tot een filosofie van de eenzaamheid (De lege hemel).

Essay van Giel Beelen

In voorgaande jaren ging de prijs voor het Beste Spirituele Boek onder meer naar Jelle Hermus met Steeds leuker en Christa Anbeek met Voor Joseph en zijn broer.

De jury voor het Beste Spirituele Boek 2021 bestaat uit Happinez-hoofdredacteur Eveline Helmink, theologe en tv-presentatrice Jacobine Geel, Jelle Hermus en boekverkopers Kitty Geerts en Olaf Tichelaar. Het publiek kan tot 31 januari op de website van de Maand van de Spiritualiteit zijn stem uitbrengen. De winnaar wordt begin februari bekendgemaakt in het televisieprogramma Jacobine op 2.

De Maand van de Spiritualiteit is een initiatief van onder meer uitgeversconcern VBK, Happinez Magazine en KRO-NCRV. Speciaal voor de Maand van de Spiritualiteit 2021 schreef radio-dj Giel Beelen het essay Kukuru – de 10 grootste levenslessen tot nu toe.

Lees ook:
De publieksprijs voor het beste spirituele boek van 2019 gaat voor het eerst naar een theoloog

Hoogleraar theologie Christa Anbeek heeft met haar boek ‘Voor Joseph en zijn broer’ de publieksprijs gewonnen voor het beste spirituele boek 2019. Het is voor het eerst dat de prijs naar een theoloog gaat, en deze keuze van het publiek is ook een breuk met de traditie dat een praktisch handboek wint.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden