null

PKN

Rutte spreekt op Hervormingsdag over het goede leven voor de protestantse kerk

Mark Rutte spreekt op Hervormingsdag voor de protestantse kerk over het goede leven.

Redactie Trouw

De minister-president gaat vanuit zijn eigen protestantse levensovertuiging in op de vraag of het goede leven ook een perfect leven is. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is de lezing van Rutte alleen via internet te volgen, aldus de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Op Hervormingsdag op 31 oktober herdenken de protestantse kerken dat Maarten Luther op die datum in 1517 zijn 95 stellingen tegen misstanden in de Rooms-Katholieke Kerk publiceerde. Hij stelde de corruptie en de aflatenhandel aan de kaak. Dat was het begin van de Reformatie. PKN organiseert elk jaar op die datum een festival, dat dit jaar het goede en het mislukte leven als thema heeft. “De huidige coronacrisis komt ook aan de orde. Want de vraag is of we 2020 als een mislukt jaar moeten beschouwen”, aldus PKN.

Tijdens het festival besteden andere sprekers aandacht aan “het gekmakende streven naar perfectie”. PKN zendt de hele bijeenkomst via een livestream rechtstreeks uit.

Lees ook:

Theoloog des vaderlands komt in actie voor homo’s in de kerk: ‘Alsof God zich zorgen maakt over wat er in bed gebeurt’

Samuel Lee is diep aangedaan door het leed dat kerken homoseksuelen aandoen. Hij roept hen op lhbt’ers niet de deur te wijzen of proberen te veranderen, maar hen onvoorwaardelijk te accepteren. Een interview.

Het is stil in de gangen van de moskee

De activiteiten in de Rotterdamse Kocatepe-moskee staan door corona op een laag pitje. ‘Het enige wat we kunnen doen is eten verkopen.’ Een reportage.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden