Podcast

Podcast: Waarom de paus helemaal niet 'links' of 'rechts' is over abortus

Stijn Fens & Christian van der Heijden Beeld Maartje Geels
Stijn Fens & Christian van der HeijdenBeeld Maartje Geels

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u bij over de katholieke wereld.

Stijn Fens en Christian van der Heijden

In deze eenentwintigste aflevering bespreken de podcasters een controversiële uitspraak van paus Franciscus over abortus na prenataal onderzoek; de mogelijke vondst van de verloren gegane schedel van Sint-Jeroen van Noordwijk; het afscheid van prins Jaime de Bourbon de Parme als ambassadeur bij de Heilige Stoel; en de eerste wijnoogst van de norbertinessen van Oosterhout. Ook wordt de luisteraar meegenomen naar de Hermitage Amsterdam, waar onlangs de tentoonstelling Classic Beauties werd geopend met als absolute topstuk ‘De Drie Gratiën’ van de Italiaanse beeldhouwer Antonio Canova (1757-1822).

Beluister hieronder de nieuwe aflevering van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes. Volg De Roomse Loper ook op Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

De vorige aflevering van De Roomse Loper beluisteren? Dat kan hier.

Lees ook: Franciscus, knuffelpaus onder een vergrootglas

Hij was niet van plan lang te blijven, maar is nu al vijf jaar druk met de hervorming van het Vaticaan. Het maakt Paus Franciscus populair, maar hij oogst ook kritiek.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden