Podcast

Podcast: De geloofwaardigheid van het zerotolerancebeleid van de paus

Stijn Fens & Christian van der Heijden Beeld Maartje Geels
Stijn Fens & Christian van der HeijdenBeeld Maartje Geels

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u bij over de katholieke wereld.

Stijn Fens en Christian van der Heijden

In de eerste aflevering van De Roomse Loper in 2019 vertelt Stijn Fens over zijn liefde voor het werk van de Italiaanse barokschilder Caravaggio, naar aanleiding van de tentoonstelling van diens schilderij De Graflegging van Christus in het Centraal Museum in Utrecht.

Verder aandacht voor de affaire-Zanchetta. Paus Franciscus creëerde voor zijn Argentijnse landgenoot, bisschop Gustavo Zanchetta, een functie in Vaticaanstad. Nu blijkt dat deze prelaat wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Welke effect heeft dit op de geloofwaardigheid van het door de paus beloofde zerotolerancebeleid?

Tot slot: op 12 januari is het precies 500 jaar geleden dat de Rooms-Duitse keizer Maximiliaan I stierf in Wels, Opper-Oostenrijk. Wat is de betekenis geweest van deze Habsburgse heerser, die Amsterdam het voorrecht gaf om handel te drijven onder bescherming van de rijkskroon?

Beluister hieronder aflevering 30 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden