LGBT

‘Orthodoxe school onveilig’

null Beeld AP
Beeld AP

Een flink deel van de reformatorische scholen vindt dat seks alleen plaats kan vinden binnen een huwelijk tussen een man en een vrouw. Dat meldt het datajournalistieke platform Pointer (KRO-NCRV) na onderzoek.

Maaike van Houten

Homobelangenorganisatie COC gaat bij partijen in de Tweede Kamer aandringen op aanscherping van het beleid jegens reformatorische scholen, omdat het klimaat voor homoseksuele leerlingen op deze scholen onveilig, doordat die homoseksuele relaties afwijzen.

“Dit is onacceptabel”, zegt COC-voorlichter Philip Tijsma in een reactie op een onderzoek van KRO-NCRV naar de visie op homoseksualiteit van de 170 reformatorische scholen. Een vijfde daarvan stelt in hun schoolprofiel dat het huwelijk is voorbehouden aan man en vrouw. En ook als het niet in die verklaring staat, is dat de visie van het reformatorisch onderwijs, zegt Pieter Moens, bestuurder van de Vereniging Gereformeerd Schoolonderwijs.

Het COC heeft al eerder met de scholen over deze kwestie gesproken, maar lhbti’ers ziet zo weinig verandering dat ze zich nu wendt tot de Kamer. Bestuurder Moens noemt het ‘vrij intolerant en respectloos’ dat het COC nu naar de politiek stapt. trouw

Lees ook:

Bij Anneke Kamphuis zijn haar zoon én zijn man welkom (en dat waardeert niet iedereen in Elspeet)

Toen de zoon van Anneke Kamphuis uit de kast kwam, volgde een worsteling, ook voor haar. Zijn bruiloft bezocht ze niet, maar hij blijft welkom, mét zijn man. Niet iedereen in Elspeet waardeert dat.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden