Podcast

De Roomse Loper: over vrouwelijke diakens en een Luxemburgse pauskandidaat

Christian van der Heijden en Stijn Fens Beeld Maartje Geels

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze nieuwe aflevering wordt de kwestie van vrouwelijke diakens in de rooms-katholieke kerk besproken. Wanneer neemt de paus nou eindelijk eens een besluit? Verder zetten Fens en Van der Heijden twee katholieke vrouwen uit het tijdperk van de Verlichting in de schijnwerpers: de natuurkundige Laura Bassi en de wiskundige Maria Gaetana Agnesi.

Tot slot aandacht voor de Europese Parlementsverkiezingen. De Commissie van de Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) roept alle katholieken en mensen van goede wil op hun stem uit te brengen op kandidaten, die opkomen voor de menselijke waardigheid. 

Die commissie staat onder leiding van aartsbisschop Jean-Claude Hollerich S.J. van Luxemburg. Onze podcasters vinden dat paus Franciscus zijn 60-jarige medebroeder, die nota bene lid is van de Japanse jezuïetenprovincie, zo snel mogelijk kardinaal moet maken. Hollerich zou namelijk een uitstekende paus kunnen zijn.

De Roomse Loper 

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunesSpotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden