Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Waar komt onze fascinatie voor bebaarde strijders voor de katholieke zaak toch vandaan?

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u bij over de katholieke wereld.

In aflevering 28 aandacht voor de Netflix-serie ‘Knightfall’ over de ridderorde van de Tempeliers. Die vochten ten tijde van de kruistochten als een onderdeel van het kruisvaardersleger in het Heilig Land tegen de moslims. Waar komt onze fascinatie voor dit soort bebaarde strijders die streden voor zoiets als de katholieke zaak toch vandaan? En hebben zij die fameuze heilige graal nou ooit in handen gekregen?

Lees verder na de advertentie

Verder stellen Fens en Van der Heijden u Harrie Smeets voor, de nieuwe bisschop van Roermond, voor. Lijkt hij niet erg op zijn voorganger?

En natuurlijk aandacht voor de ádvent, of is het de advént?

Beluister hieronder aflevering 28 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Lees ook:

Vorige keer in De Roomse Loper: De eeuwige lokroep van Sint-Maarten

In deze aflevering bespreken Fens en Van der Heijden de penibele situatie van Asia Bibi, de katholieke vrouw uit Pakistaan die vorige week werd vrijgesproken van godslastering , maar nog steeds niet is vrijgelaten. Ook aandacht voor de heilige Martinus van Tours, beter bekend als Sint-Maarten. Waarom blijft hij zo onverminderd populair? 

Deel dit artikel