Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Terugblik op het pausbezoek aan Colombia

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Christian van der Heijden (l) en Stijn Fens. © Maartje Geels
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

Na de zomerspecials van De Roomse Loper, is het nu weer tijd voor een reguliere aflevering. Stijn Fens en Christian van der Heijden blikken uitgebreid terug op het bezoek dat paus Franciscus aan Colombia bracht.

Lees verder na de advertentie

Ze wagen zich onder meer aan een gedetailleerde reconstructie van het kleine ongeluk dat Franciscus in het Zuid-Amerikaanse land kreeg met zijn pausmobiel. Hij liep er een blauw oog bij op. Verder bespreken de heren de gebruikelijke persconferentie die de paus altijd geeft op de weg terug naar Rome. Gaf de paus president Trump nou weer een veeg uit de pan? En: waarom ging de 42-jarige pater jezuïet Jorge Bergoglio op de divan van een psychoanalyticus liggen?

Tenslotte de paustoto: wie maakt er op dit moment kans om paus Franciscus op te volgen?

U kunt zich op onze pagina op SoundCloud abonneren op de podcast en de app downloaden waarmee u de podcast direct op uw telefoon kunt beluisteren. Ook is de podcast te vinden op iTunes en kunt u De Roomse Loper volgen op Twitter.

Heeft u de vorige aflevering van De Roomse Loper al beluisterd? Dat kan hier.

Deel dit artikel