Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: misbruik, Sodom én carnaval in Rome

Religie en Filosofie

Stijn Fens & Christian van der Heijden

© Maartje Geels
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze aflevering van De Roomse Loper bespreken Stijn en Christian de misbruiktop die komend weekend begint in Rome. Paus Franciscus tempert de verwachtingen rond de bisschoppenconferentie, maar tegelijkertijd is de conferentie cruciaal voor de toekomst van de rooms-katholieke kerk én voor de geloofwaardigheid van paus zelf.

Lees verder na de advertentie

Ondertussen zorgde het boek van de Franse socioloog Frédéric Martel voor ophef binnen de katholieke kerk: het Vaticaan zou barsten van de homo’s. Hoe zit dat nu eigenlijk met homofilie binnen het katholieke geloof?

Verder: de nederdaling van de aartsengel Michaël in Amsterdam. Christian ging langs in de Nieuwe Kerk en sprak daar Marlies Kleiterp, hoofd tentoonstellingen, over het meesterwerk van Luca Giordano dat nu daar te zien is. 

Tot slot: het carnaval staat op punt van beginnen. Stijn en Christian duiken in de geschiedenis van het uitbundige feest dat volgend weekend zuidelijk Nederland in de ban houdt. En: als wie zal Stijn zich op vastelaovend verkleden?

De Roomse Loper

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunesSpotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Zie hier de eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Deel dit artikel