Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Is de paus een ketter?

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de katholieke wereld.

Stijn Fens en Christian van der Heijden praten in deze aflevering over de brief van tientallen priesters, academici en een enkele bisschop, waarin zij paus Franciscus beschuldigen van het verspreiden van ketterij. Hoe serieus moeten we dit manifest nemen? Is de paus een ketter? En waarom reageert Franciscus niet op de beschuldigingen? Of heeft hij dat indirect wel gedaan? 

Lees verder na de advertentie

Verder aandacht voor de benoeming van een Nederlandse hulpbisschop op een hoge Vaticaanse post en de selfiegekte rond de huidige paus. Op 1 oktober nam Franciscus in Bologna uitgebreid de tijd om te poseren met honderden migranten voor selfies. Waarom doet hij dat zo graag? 

Ten slotte de paustoto: wie maakt er volgens Fens en Van der Heijden nu kans om Franciscus op te volgen?

Beluister hieronder de nieuwe aflevering.

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

De vorige aflevering van De Roomse Loper beluisteren? Dat kan hier.

Deel dit artikel