Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Het oudste kerkkoor ter wereld

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
De Roomse Loper

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze aflevering bespreken Fens en Van der Heijden de ophef rond het koor van de Sixtijnse kapel: de ‘Cappella musicale pontificia sistina’ die elke pausmis muzikaal opluistert. Het werd ooit opgericht in 1471 onder paus Sixtus IV. Vorig jaar werd bekend dat de manager en de dirigent van het koor zich schuldig zouden hebben gemaakt aan verduistering. Wat te doen met het oudste kerkkoor ter wereld?

Lees verder na de advertentie

Verder aandacht voor de Wereldjongerendagen in Panama en antwoord op de vraag wie recht heeft op de 1,5 miljoen euro die jaarlijks in het bekken van de Trevifontein in Rome verdwijnt: het stadsbestuur of de rooms-katholieke kerk?

Beluister hieronder aflevering 31 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Deel dit artikel