Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Een religieuze tour de France

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Christian van der Heijden & Stijn Fens. © Maartje Geels
Podcast

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u bij over de katholieke wereld.

In deze zomerse aflevering maken onze podcasters een tour de France, met af en toe een uitstapje over de grens. Ze beginnen in Parijs, waar de vreugde om de voetbaltriomf nog vers is. Vervolgens gaat de tocht naar Lourdes en dan weer helemaal terug naar het noorden in Chartres, om even verderop halt te houden in Premontré, waar de Orde der Premonstratenzers (Norbertijnen) werd gesticht. Stijn Fens neemt de luisteraar ook mee naar Genève, waar hij onlangs verslag deed van het bezoek van paus Franciscus aan het hoofdkwartier van de Wereldraad van Kerken. Deze ronde van Frankrijk finisht weer in de Lichtstad, en wel in het Mariaheiligdom aan de Rue du Bac.  

Lees verder na de advertentie

Beluister hieronder de nieuwe aflevering van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes. Volg De Roomse Loper ook op Twitter om op de hoogte te blijven van nieuwe afleveringen.

De vorige aflevering van De Roomse Loper beluisteren? Dat kan op trouw.nl/deroomseloper.

Deel dit artikel