Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Deze muziek luisterde kardinaal Godfried Danneels als hij echt een rotdag had

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Christian van der Heijden (links) en Stijn Fens © Maartje Geels
Podcast

In ‘De Roomse Loper’ praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de katholieke wereld.

In deze nieuwe aflevering wegen onze podcasters de loopbaan van de onlangs overleden kardinaal Godfried Danneels, waarbij ze ook aandacht besteden aan de rol van muziek in het leven van de oud-aartsbisschop van Mechelen-Brussel. 

Lees verder na de advertentie

Verder houden ze een nabespreking van de veroordeling van kardinaal George Pell tot een gevangenisstraf van zes jaar wegens het seksueel misbruiken van twee koorknapen in Melbourne. 

Tot slot enkele kritische kanttekeningen bij de Napels-uitzending van het WNL-programma ‘Langs Romeinse wegen’.

U kunt zich op onze pagina op SoundCloud abonneren op de podcast en de app downloaden waarmee u de podcast direct op uw telefoon kunt beluisteren. Ook is de podcast te vinden op iTunes en kunt u De Roomse Loper volgen op Twitter.

Heeft u de vorige aflevering van De Roomse Loper al beluisterd? Dat kan hier.

Lees ook: 

Godfried Danneels (1933-2019) was het gezicht van katholiek België

De Belgische kardinaal Godfried Danneels was populair vanwege zijn vlotte voorkomen en progressieve ideeën, maar viel van zijn voetstuk toen bleek dat hij misbruik in de kerk had toegedekt. Donderdag overleed hij op 85-jarige leeftijd in Mechelen.

Deel dit artikel