Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: De rozenkrans als bescherming tegen de duivel

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze aflevering veel aandacht voor de rozenkrans, het gebed dat gebaseerd is op 20 onzevaders en 200 weesgegroeten. Paus Franciscus heeft alle katholieken gevraagd in de maand oktober het rozenkransgebed te bidden ter bescherming tegen de duivel. Volgens de paus zit die namelijk achter de misbruikcrisis die de rooms-katholieke kerk op dit moment in haar greep houdt. Verder praten de heren u bij over de bisschoppensynode die op 3 oktober in Rome begon en alsof het allemaal nog niet genoeg is zingt Elvis Presley zijn schitterende ‘Miracle of the Rosary.’

Lees verder na de advertentie

Beluister hieronder aflevering 25 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Lees ook:

De vorige keer in De Roomse Loper: De geloofwaardigheid van de kerk is in het geding

Een uitgebreid gesprek met hulpbisschop Rob Mutsaerts van het bisdom ’s Hertogenbosch. Hij gaat niet naar de bisschoppensynode over Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping die in oktober in Rome gehouden wordt.

Deel dit artikel