Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: De eeuwige lokroep van Sint-Maarten

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze aflevering bespreken Fens en Van der Heijden de penibele situatie van Asia Bibi, de katholieke vrouw uit Pakistaan die vorige week werd vrijgesproken van godslastering , maar nog steeds niet is vrijgelaten. Verder blikken ze terug op de bisschoppensynode over jongeren die werd afgesloten met een wel heel voorzichtige slotverklaring. Verder is het deze week honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ophield. Christian van der Heijden leest daarom een toepasselijk gedicht voor. En tenslotte, aan de vooravond van 11 november, aandacht voor de heilige Martinus van Tours, beter bekend als Sint-Maarten. Waarom blijft hij zo onverminderd populair? 

Lees verder na de advertentie

Beluister hieronder aflevering 27 van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes, Spotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Lees ook:

De vorige keer in De Roomse Loper: Het godsbegrip van Matthijs van Nieuwkerk

Aandacht voor het godsbegrip van Matthijs van Nieuwkerk, het heelal volgens Vincent Icke, Chileense bisschoppen die geen priester meer mogen zijn , het treurige lot van de Pakistaanse Asia Bibi en natuurlijk Harrie Smeets, de nieuwe herder van het bisdom Roermond. 

Deel dit artikel