Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Podcast: Beloonde de paus nou indirect abortus? Wat deed hij in Chili? En gaat Bono hem opvolgen?

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de katholieke wereld.

In deze aflevering aandacht voor de hoge pauselijke onderscheiding die oud-minister Ploumen van paus Franciscus heeft gekregen. Daarover ontstond de afgelopen week ophef op sociale media. Katholieke opiniemakers vroegen zich af hoe de paus een politica kan belonen die zich sterk maakt voor abortus als vrouwen- en meisjesrecht. 

Lees verder na de advertentie

Verder praten de heren u bij over het bezoek van Franciscus aan Chili en Peru dat op dit moment aan de gang is. Ook kan er weer ingezet worden op kandidaten voor de opvolging van Franciscus. Volgens Engelse wedkantoren maakt inmiddels zelfs U2-zanger Bono kans. 

Beluister hieronder de nieuwe aflevering van De Roomse Loper:

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

De vorige aflevering van De Roomse Loper beluisteren? Dat kan hier.

Deel dit artikel