Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Paus wil rol van getrouwde mannen bespreken

Home

Redactie

Paus Franciscus tijdens een toespraak in het Vaticaan © ANP

Paus Franciscus vindt dat zijn kerk moet onderzoeken of getrouwde mannen in uitzonderlijke gevallen de taken van priesters mogen uitvoeren. 

Vooral waar een tekort is aan priesters zou dat het overwegen waard zijn, zegt de paus in een vraaggesprek met het Duitse weekblad Die Zeit.

Lees verder na de advertentie

“We moeten erover nadenken of ‘Viri probati’ een mogelijkheid zijn. Dan moeten we ook bepalen welke taken ze zouden kunnen overnemen, bijvoorbeeld in ver weg gelegen parochies.” Viri Probati zijn mannen die getrouwd zijn en volgens de rooms-katholieke regels een voorbeeldig leven leiden.

Het gaat er in de kerk om, om op het juiste ogenblik op te merken wat de Heilige Geest verlangt

Paus Franciscus

Het opheffen van het celibaat is geen oplossing, benadrukt Fransciscus tegenover het Duitse blad. “Het gaat er in de kerk om, om op het juiste ogenblik op te merken wat de Heilige Geest verlangt. Daarom zeg ik: over de Viri probati denken we verder na.”

De paus heeft al eerder gezegd dat de rooms-katholieke kerk moet bespreken welke rol getrouwde mannen kunnen krijgen. De paus mag dan de deur op een kiertje zetten voor getrouwde mannen, voor vrouwen blijven kerkelijke functies uitgesloten wat de kerkleider betreft.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel

Het gaat er in de kerk om, om op het juiste ogenblik op te merken wat de Heilige Geest verlangt

Paus Franciscus