Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Over Burmese boeddhisten, het R-woord en de club van 39

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de katholieke wereld.

Na de special met Herman Finkers is het nu weer tijd voor een reguliere aflevering. Stijn Fens en Christian van der Heijden blikken uitgebreid terug op het bezoek dat paus Franciscus bracht aan Burma en Bangladesh. Natuurlijk gaat het dan over het ‘R-woord’, Rohingya dus. De term voor de moslims die door het Burmese leger de grens over zijn gedreven en nog altijd in vluchtelingenkampen in Bangladesh zitten. En wie zijn die boeddhisten eigenlijk die het in Burma voor het zeggen hebben?

Lees verder na de advertentie

Verder komt het bisdom Roermond aan de orde. Dat zit na het aftreden van Frans Wiertz namelijk zonder bisschop. Fens en Van der Heijden speculeren er lustig op los over zijn opvolger en daarbij speelt de club van ‘39’ een niet onbelangrijke rol.

Tenslotte de paustoto. Wie maakt er kans om paus Franciscus op te volgen?

Beluister hieronder de nieuwe aflevering.

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

De vorige aflevering van De Roomse Loper beluisteren? Dat kan hier.

Deel dit artikel