Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Nederlandse Oud-Katholieke priester vast in Cambodja om kindermisbruik

Home

Gerrit Jan Kleinjan

© ANP

In de Cambodjaanse stad Siem Reap is dinsdag de 53-jarige Nederlandse Oud-Katholieke priester Nico S. gearresteerd omdat hij tijdens zijn vakantie naaktfoto's zou hebben gemaakt van minderjarige jongens. De priester wordt verdacht van het produceren van kinderporno.

Op de digitale camera en de tablet van de geestelijk, die op Schiphol werkzaam is als luchthavenpastor, zouden in totaal bijna 1300 naaktfoto's zijn gevonden. De politie zegt met minstens twaalf slachtoffers te hebben gesproken die allemaal jonger zijn dan vijftien jaar. De politie denkt dat er waarschijnlijk nog meer slachtoffers zijn. Hij moet deze week voor een rechter verschijnen.

Lees verder na de advertentie

De man zou op tekeningen hebben laten zien hoe de jongens moesten poseren voor hem. De jongens, die voor hun werk een paar dollar kregen, zouden niet door hem zijn aangeraakt.

Op de digitale camera en tablet zouden in totaal bijna 1300 naaktfoto's zijn gevonden

De priester zou de afgelopen jaren een paar keer per jaar Siem Reap hebben bezocht.

Het bestuur van de Oud-Katholieke Kerk, een klein kerkgenootschap met progressieve opvattingen, heeft de man onmiddellijk geschorst als pastor. “Noch vanuit de parochie waar de priester werkte, noch vanuit het bestuur van het Schiphol-luchthavenpastoraat zijn signalen gekomen die aanleiding gaven tot vermoedens betreffende vermeend seksueel misbruik”, zo laat een woordvoerder weten. 


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel

Op de digitale camera en tablet zouden in totaal bijna 1300 naaktfoto's zijn gevonden