Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

In De Roomse Loper: 'go with the flow in Almelo' met Herman Finkers

Religie en Filosofie

Stijn Fens en Christian van der Heijden

Herman Finkers, Christian van der Heijden en Stijn Fens © Trouw
Podcast

In De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de katholieke wereld, ditmaal met een bijzondere gast: Herman Finkers. 

Onlangs verscheen de cd In Mysterium van zanggroep Wishful Singing. Op dit album speelt de cabaretier uit Almelo een bescheiden rol. Met een merkwaardig instrument begeleidt hij het koor en op z’n Twents leest hij een erotische passage uit het Hooglied voor. Uiteraard bespreken Stijn Fens en Christian van der Heijden de gregoriaanse gezangen die Wishful Singing ten gehore brengt, maar ook voelen zij hem over zijn liturgische voorkeuren aan de tand. 

Lees verder na de advertentie

In deze podcast gaat het verder over neumen, middeleeuwse handschriften, de Tridentijnse mis, de vreugde van het misdienaarschap, seksueel misbruik, de toekomst van het Nedersaksisch en ‘go with the flow in Almelo’. Valt er ook wat te lachen? Luistert u zelf maar. 

Beluister hieronder de nieuwe aflevering.

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunes. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

De vorige aflevering van De Roomse Loper beluisteren? Dat kan hier.

Deel dit artikel