Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Roomse Loper-special: vanuit Rome over de Orde van de Heilige Slordigheid

Religie en Filosofie

De Roomse Loper

Stijn Fens & Christian van der Heijden, columnfoto Foto : maartje Geels © Maartje Geels
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

Deze keer een speciale uitzending uit Rome over de Minderbroeders Kapucijnen, ook wel de Orde van de Heilige Slordigheid genoemd. Mannen met vaak een lange baard, die - geïnspireerd door Sint-Franciscus van Assisi - niet alleen de allerarmsten nabij willen zijn, maar ook als hen willen leven. De eenvoud zelve, met gevoel voor humor en vol energie. 

Lees verder na de advertentie

Fens en Van der Heijden bezoeken de kapucijnenkerk Santa Maria in Concezione en het bijbehorende museum, waar ze zich vergapen aan een Caravaggio en in vitrines tentoongestelde objecten als zakhorloges, rozenkransen, sandalen en relieken. Uiteindelijk komen ze terecht in een crypte vol schedels en botten van duizenden kapucijner paters en broeders, op elkaar gestapeld en aan elkaar geplakt. Dit alles tegen het decor van de Via Veneto, ooit symbool van La Dolce Vita, maar nu een monument van vergankelijkheid.

De Roomse Loper 

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunesSpotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Deel dit artikel