Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

De Roomse Loper: over Pierre Valkering, Tannhäuser en de Stille Week

Religie en Filosofie

Stijn Fens & Christian van der Heijden

Stijn Fens & Christian van der Heijden © Maartje Geels
Podcast

In de podcast De Roomse Loper praten Trouw-redacteur Stijn Fens en Vaticaankenner Christian van der Heijden u om de twee weken bij over de stand van zaken in de katholieke wereld.

In deze aflevering bespreken podcasters Stijn Fens en Christian van der Heijden het veelbesproken boek van de Amsterdamse priester Pierre Valkering. Is hij nu uit de kast gekomen als homo of als wellusteling? Een kleine reflectie op de strijd tussen wellust en het streven naar zuiverheid.

Lees verder na de advertentie

Dat is tevens het leidmotief van Wagners opera Tannhäuser, die thans in Amsterdam wordt opgevoerd: het seksverslaafde hoofdpersonage gaat als boeteling naar de paus van Rome om verlossing te verkrijgen, maar komt van een koude kermis thuis. En omdat de Stille Week nadert, is er aandacht voor een wel heel bijzondere kruisweg. Tot slot: de 75-jarige Ted Neeley staat nog altijd op de planken als Jezus in Jesus Christ Superstar.

De Roomse Loper 

Op onze pagina op SoundCloud kunt u zich abonneren op De Roomse Loper. Ook is er de app te downloaden om de podcast direct uw telefoon te beluisteren. De podcast staat ook op iTunesSpotify en Google Podcasts. Volg De Roomse Loper ook op Twitter.

Beluister eerdere afleveringen via trouw.nl/deroomseloper.

Deel dit artikel